LOGO_Bespilotne_CMYK
2Znak_EU
ESI-logotip_boja_bez-pozadine_manji
OPKK_boja_bez-pozadine_manji

2023 International Conference on Unmanned Aircraft Systems (ICUAS 2023)

Članovi projektnog tima „Istraživanje i razvoj specijaliziranih multirotornih bespilotnih letjelica” na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji u Varšavi

Predmet: Priopćenje za medije

 

Članovi projektnog istraživačkog tima sudjelovali su na četverodnevnoj međunarodnoj znanstvenoj i stručnoj konferenciji „International Conference on Unmanned Aircraft Systems“ (ICUAS 2023) održanoj od 06.do 09. lipnja 2023. godine u Varšavi, Poljska.


Program se sastojao od pozvanih predavanja, prezentacija tema, natjecanja i predstavljanja poduzeća, a fokusiran je na primjene bespilotnih letjelica i industrije krajnjih korisnika.


Članovi tima su izmijenili iskustava s ostalim sudionicima konferencije radi potencijalne buduće suradnje te su ostvarili kontakte s akademskim zajednicama Cologne University of Applied Sciences, Tecnologico de Monterrey, Alpen-Adria-Universitat Klagenfurt koje se također bave istraživanjima bespilotnih letjelica.


Članovi tima su predstavljali svoj znanstveni rad na temu „Design and Prototyping of a Ground-Aerial Robotic System“, koji će biti objavljen u Proceedings of 2023 International Conference on Unmanned Aircraft Systems (ICUAS) i digitalno u IEEE Xplore. Autori znanstvenog rada su Denis Kotarski, Alen Šćuric, Petar Piljek, Tamara Petrović.

 

Istraživanje i razvoj specijaliziranih multirotornih bespilotnih letjelica je projekt koji Veleučilište u Karlovcu s projektnim partnerom Fakultetom strojarstva i brodogradnje Zagreb provodi kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 842.024,13 EUR od čega bespovratna sredstva iznose 702.160,41 EUR (85%), dok sredstva Prijavitelja i Partnera iznose 127.150,81 EUR1 (15%).


Period provedbe je 43 mjeseca, a projekt se provodi na području Karlovačke županije i Grada Zagreba.

Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost Veleučilišta u Karlovcu.
Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EU FLAG operat fondovi

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Za više informacija o EU fondovima na: www.strukturnifondovi.hr.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Veleučilišta u Karlovcu.